Motnje, ki ogrožajo slovenske gozdove

Slovenske gozdove, poleg naravnih ujm (veter, žled, sneg), v zadnjih letih ogrožajo predvsem insekti (v glavnem podlubniki), ki so najpogostejši vzrok za sanitarni posek (37 % sanitarnega poseka v letu 2008). Sanitarni posek predstavlja povprečno tretjino celotnega poseka in se v različnih letih giblje med 19 % in 45 % celotnega poseka. Tako stanje zmanjšuje delež potrebnih negovalnih sečenj in s tem načrtno gospodarjenje z gozdovi, hkrati pa zmanjšuje bioekološko stabilnost gozdov.

Vir: Zavod za gozdove Slovenije

Info

DRUŠTVO LASTNIKOV GOZDOV ŠALEŠKE DOLINE

Naslov:
Metleče 7

3325 Šoštanj

Telefon:
041 788 435
E-pošta:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Stran:

markerGoogle Zemljevid

O nas

Društvo lastnikov gozdov Šaleške doline (DLG-ŠD) je bilo ustanovljeno 2.6.2011 v Metlečah pri Šoštanju. Na ustanovnem zboru se je zbralo šestindvajset lastnikov gozdov, ki so sprejeli statut društva, ki določa poslanstvo in način delovanja društva. Zavezali so se za sonaravno in trajno gospodarjenje s svojim gozdom, ter k izboljšanju učinkovitosti gospodarjenja z gozdovi.

Puhjai Beautiful 19 Yo Indian Teen Amateur Spy Cam Fuck 22 Teen Teens Spy Camera Indian House Wife Sex With Devar Hardcore Loving Bluebird Films Busty Kate K Playing With Ddfbusty Com Cumming On Indian Wife